• fodbold-3-1050.jpg
  • lasergame-3-1050.jpg
  • lejerskole-1-1050.jpg
  • skydning-2-1050.jpg

Lejerskole

På CampWest er der mange muligheder for overnatning, som eks. hytter, stor fællestelt eller medbring selv telt. Der er opholdsrum, køkken og aktivitsrum til fri afbenyttelse. Adgang til stort badeland er inkluderet i prisen som starter fra KUN kr. 75 pr. person. 

Området byder på et stort udvalg af muligheder, her blot et par eksempler:

Flygtningelejren anó 1945: Mod Anden Verdenskrigs afslutning oplevede Europa en enorm flygtningestrøm bort fra krigens rædsler. 250.000 civile flygtninge kom til Danmark fra Tyskland i løbet af få måneder i vinteren og foråret 1945. Ved befrielsen i maj 1945 blev det besluttet at internere flygtningene i store lejre, den største af disse lejre kom til at ligge i Oksbøl. Her boede op til 36.000 flygtninge ad gangen, så Oksbøl i praksis var Danmarks femtestørste by i slutningen af 1940’erne. En storby bag pigtråd.

Tirpiz: I det smukke klitlandskab syd for Blåvand er en ny attraktion under etablering, tegnet af Bjarke Ingels Group. Tirpitz vil indeholde lærerige oplevelser og arkitektur i verdensklasse. En af Atlantvoldens største kanonstillinger skulle have ligget ved Blåvand, men det blev aldrig tilfældet, da krigen sluttede før bunkeren stod færdig. 

Det nye museum vil rumme en række vidt forskellige oplevelser: - Kom med på en dramatisk tidsrejse fra istiden til i dag. - Dyk ned i ukendte historier om smuglerne ved Ho og katastrofen i Blåvand. - Se skatkammeret med de mest fantastiske ravfund og gå på jagt efter kryb i den 40 millioner år gamle ravskov. - Mød de mennesker, der opførte Hitlers Atlantvold, og de soldater og civile, der boede i Vestjylland under krigen. - Gå på jagt med lygte og lydguide efter de gode historier, der gemmer sig i betonen i den gamle bunker.

Den første store særudstilling i det nye museum bliver en udstilling om minerydningen efter Anden Verdenskrig. Hertil har museet indkøbt rekvisitter og kulisser fra storfilmen ”Under Sandet”, der vandt en Robert for bedste danske film i 2015. Filmen er optaget ved Blåvand.

Sportsophold: Stort svømme og badeland, Idrætscenter, fitnesscenter, MTB baner, Indoor BMX, Træklatring, Rapelling, Skydning, Lasergame og adventurerace er blot nogle af de mange muligheder for et aktiv oplevelse.